logo

Barga Kunstgalerie

Musical opening for Barga Art Gallery

Nederlandse kunstenaar opent galerie in Toscane

Vanaf 1 april 2022 opent portretschilder André Romijn de deuren van zijn nieuwe kunstgalerie in het hart van Barga, een eeuwenoud vestingstadje gelegen in de bergen van Noord-Toscane.

De ‘Portrait Painting Gallery’ is gespecialiseerd in portret- en figuratieve kunst vanaf de 17e eeuw, waarbij het zwaartepunt ligt op de olieverf schilderijen van André Romijn.  Daarnaast wordt in de galerie een tal van activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, muziekvoorstellingen, workshops en andere activiteiten, met als doel een ​​multi-cultureel ontmoetingspunt voor gelijkgestemden te creëren!

Portretschilder André Romijn komt oorspronkelijk uit Nederland. Hij heeft meer dan 20 jaar jaar in het Verenigd Koninkrijk gewoond, maar als gevolg van BREXIT is hij verhuisd naar Italië en neergestreken in Barga. Van jongsaf aan was André al geïnteresseerd in kunstgeschiedenis en heeft zich daar ook veelvuldig in verdiept. Na een carrière als uitgever in veterinaire publicaties en educatieve produkten, werkt Romijn sinds begin 2020 full-time als portretschilder.

Zijn artistieke focus is het portret. “Ik hou ervan om esthetische kunst te maken. Schilderijen waar je met plezier naar kijkt en die je gelukkig stemmen. Dat is wat met name vrouwelijke portretten voor mij doen en hoop ik dat andere mensen dat ook zo  ervaren.”

Romijn laat zich inspireren door de oude meesters, maar ook 19e eeuwse schilders als John Singer Sargent,  Antonio Mancini, J.W. Waterhouse en Alma-Tadema. Begin 2020 ontving hij een Award, Artista dell’Anno – Creatività, Palermo Artexpo 2020, voor zijn portret van Elvira.

Steeds meer Nederlanders weten hun weg naar Barga te vinden

Gelegen op de uitlopers van de Appenijnen en de Apuaanse Alpen in het schitterende natuurgebied van de Garfagnana, ligt het eeuwenoude vestingstadje Barga. Met haar vele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en adembenemende vergezichten, is Barga een geliefde vakantiebestemming.  Ieder jaar weten ook steeds meer Nederlanders hun weg naar Barga te vinden. Het ligt ruim een uur rijden van het vliegveld van Pisa en ruim een halfuur van de stad Lucca vandaan.

De ‘Portrait Painting Gallery’ kijkt uit op het Toscaans marktpleintje, omringt door Palazzi met haar typische Florentijnse renaissance architectuur.  Zomers vormt dit marktplein, met live Italiaanse muziek, restaurant en cafeetjes, het kloppend en cultureel hart van Barga.

Voor de kortste weg naar The Portrait Painting Gallery, klik hier: Via Borgo 28, 55051 Barga LU.

Palazzo for sale in Barga Italy